Zuleikatårta


Tigerkaka

Hallongrottor, Drömmar, Chokladbollar, Knäckkakor och Chokladkakor !





Gluten och laktosfri kladdkaka!
Smöra och bröa en form.
Smält margarinet.
Vispa ägg och strösocker pösigt. Häll ner resten av dom torra ingredienserna och margarinet, vispa ihop.
Häll ner smeten i formen och placera i mitten av ugnen och grädda i ca 15-20 min, beroende på hur kladdig man vill ha den. Sen är den färdig att servera !



Kokostoppar & Mormor Bärta's muffins =)
Kokostoppar (mjölk och glutenfri):
Ugn: 175 grader
50 g margarin (mjölkfritt)
2 ägg
1 ½ dl strösocker
5-6 dl (200 g) riven kokos
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält margarinet.
Vispa ägg och strösocker pösigt.
Rör ner margarinet och kokos, och låt smeten stå och svälla en stund.
Klicka ut smeten i lagom stora högar på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 min.


Man kan också göra som jag gjorde på hälften av kokostopparna,
jag smälte choklad och rippla över kakorna.
Mormor Bärta's muffins:
Ugn: 175 grader
Smet:
2 ägg
1 ½ dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
50 g margarin (mjölkfritt)
1 dl mjölk (laktosfritt)
vaniljsocker (mängd efter smak)
Topping:
2 dl havregryn
2 dl riven kokos
100 g margarin (mjölkfritt)
1 dl strösocker
Sätt ugnen på 175 grader.
Ta fram en plåt och fyll med bullformar.
Smält margarinet och häll ner mjölken.
Vispa ägg och strösocker pösigt.
Vispa ner resten av dom torra ingredienserna samt margarinet och mjölken.
Fördela smeten i formarna.
Smält margarinet till toppingen.
Då margarinet är smält så blanda ner kokos, strösocker och havregryn.
Fördela toppingen på smeten i formarna.
Grädda muffinsarna längre ner i ugn tills dom har fått en gyllenbrun färg.


//DanielleMörtsell ,
Banankaka =)
Ugn: 175 grader
1oo g margarin (mjölkfritt)
2 1/4 dl strösocker
3 st bananer
2 ägg
3 3/4 dl mjöl
1 ½ tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk (laktosfritt)
Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och bröa en form.
Smält margarinet och häll ner mjölken.
Vispa ägg och strösocker pösigt.
Blanda ner resten av dom torra ingredienserna + margarinet och mjölken.
Mosa bananerna och blanda ner dom i smeten.
Häll smeten i formen och grädda långt ner i ugnen i ca 40-50 min.
//DanielleMörtsell ,
Äppelkaka =)
Ugn: 175 grader
2 ägg
1 ½ - 2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
50 g margarin (mjölkfritt)
1 dl mjölk (laktosfri)
1-2 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
2 äpplen
Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och bröa en avlång form.
Smält margarinet och blanda i mjölken (för att margarinet ska svalna lite).
Vispa ägg och strösocker pösigt.
Blanda ner resten av dom torra ingredienserna + margarinet och mjölken och vispa ordentligt.
Riv två äpplen och vispa ner i smeten.
Häll smeten i formen och grädda långt ner i ugnen i ca 35-45 min.
//DanielleMörtsell ,
Kladdkaka =)
Kladdkaka är en av mina favoriter då det gälller sötsaker,
men jag kan aldrig äta mer än 1 bit innan jag mår extremt illa (magen klarar inte söta saker).
Igår bakade jag en kladdkaka till de att min lillebror fyller 13 år idag,
så här kommer receptet :

Sätt ugnen på 200 grader (varmluft 175).
Smöra och bröa en form.
Smält margarinet.
Vispa ägg och strösocker pösigt. Häll ner resten av dom torra ingredienserna och margarinet, vispa ihop.
Häll ner smeten i formen och placera i mitten av ugnen och grädda i ca 17-20 min, beroende på hur kladdig man vill ha den. Sen är den färdig att servera !

På denna kladdkaka skivade jag nougat ovanpå direkt den kom ut ugnen så nougaten smälte.
//DanielleMörtsell ,
Kladdmuffins & Scones
Kladdmuffins :
Ugn: 200 grader
100 g margarin (mjölkfritt)
2 ägg
2 ½ dl strösocker
1 ½ tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
Smält margarinet.
Vispa ihop ägg och strösocker pösigt. Tillsätt resten av dom torra ingredienserna och margarinet och vispa ihop.
Fördela smeten i bullformar (ca 1/3 av formen) och grädda i mitten av ugn i 7-10 minuter, beroende på hur kladdiga man vill att dom ska vara.

Scones :
Ugn: 220 grader
6 1/4 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
½ dl riven ost (valfritt)
2 ½ dl mjölk (laktosfri)
1 ägg
3 msk olja
Blanda ihop alla torra ingredienser inklusive osten. Rör ner mjölken, ägget och oljan samtidigt och rör ihop.
Dela upp degen i ca 12 bitar eller gör den till en enda stor bulle, lägg på en plåt med bakplåtspapper och grädda ungefär i mitten av ugn till bullarna fått en gyllenbrun färg sen är dom färdiga att äta!

//DanielleMörtsell ,
Bakning!
Nu har jag kommit igång lite och tagit steget att börja baka!
Igårkväll var jag hos Elina och vi bakade till hennes familj inför julen, ska nu lägga upp recepten på dom två saker vi bakade och några halvkonstiga bilder på bakningen och oss.
Dumlekakor:
Ugn: 175 grader
1 påse dumle
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
200 g margarin
Skär itu dumlekolorna på mitten, och smält margarinet.
Blanda ihop dom torra igredienserna och rör sen ner margarinet så det inte blir några klumpar.
Lägg dumlehalvorna i formar och lägg över lite deg.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min.






Här var dom klar!
Kladdkaka med kokos smorsel:
Ugn: 200 grader
Smet:
4 ägg
6 dl strösocker
150 g margarin
6 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
3 dl mjöl
Topping:
200 g kokos
2 dl strösocker
1 dl sirap
1 ½ dl grädde
75 g margarin
Smält margarinet.
Vispa strösocker och ägg poröst, blanda ner alla torra igredienser och margarinet och vispa ihop.
Häll ner smeten i en långpanna och grädda i mitten av ugnen i ca 15 min.
Under tiden kakan är i ugnen så blanda ihop alla ingredienser till toppingen och koka ihop i ca 5 min.
Direkt kakan kommer ur ugnen så häll kokosen över kakan och fördela jämnt över hela.
Grädda kakan i ca 10 min till.
Då kakan svalnat lite så skär upp den i rutor och den är färdig att äta!











Kakan är klar !
//DanielleMörtsell,
Nightyyy..
Dagens middag skulle igentligen blivit fisk och potatis av något slag, men mamma kom på att hon inte hade någon potatis och var ganska stressad så det blev fisk i currysås med ris till, supergott,! Smakade typ kyckling.
Skulle jag ha vetat receptet skulle jag ha skrivit ner det, men det var som sagt mamma som stod för matlagningen och jag har ingen aning om hur hon gjorde.
Imorgon är det lucia och då blir det lussebullar till fika på skolan, mums !

(Bild tagen från google)
//DanielleMörtsell,
Första inlägget!
Nu har jag startat upp en blogg igen, men denna gång som projektarbete.
Hade igentligen tänkt göra en receptbok men kände det skulle bli ganska komplicerat med tanke på hur mycket det är i skolan redan som det är, så Tina gav förslag att jag skulle göra en blogg istället, vilket jag tyckte lät som en bra idé!
Så i denna blogg ska jag alltså skriva om mat, bakning, osv. Ska skriva ner recept och lägga ut bilder på det jag bakat och lagat till middag, eller det som någon jag känner lagat och jag smakat ! Allt kommer i princip handla om mat i någon form, iome att det är mitt projektarbete.
Hoppas att någon kommer att läsa och få hjälp i deras bakning och matlagning, det är ju därför jag gör detta!
P.S. nästan allt kommer vara laktosfritt!
Kan ju göra detta första inlägg lite mer roligt och lägga ut bild på en maträtt som vi åt förra veckan.
Vi skulle alltså äta fisk i hollandaisesås, men en av mina systrar busade lite med karamellfärgen så fisken kom att se ut såhär :

//DanielleMörtsell,