Tigerkaka
Ugn: 175 grader
200 g margarin (mjölkfritt)
2 ½ dl strösocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl grädde elr mjölk (laktosfritt)
Smaktillsats:
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker elr rivet skal av ½ - 1 citron elr apelsin
Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och bröa en form, ca 1 ½ liter.
Vispa ihop margarin och strösocker pösigt.
Blanda ner ett ägg i taget medans du vispar smeten.
Tillsätt mjölet, blandat med bakpulvret, och vätskan.
Lägg ca 1/3 av smeten i en skål och blanda ner kakaon.
Smaksätt den andra delen av smeten med vaniljsockret eller citron/apelsinskal.
Häll hälften av den ljusa smeten i formen och sen den mörka smeten ovanpå, sen resten av den ljusa smeten ovanpå de. Dra med en gaffel genom smeten så att kakan får ett marmorerat utseende.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timma.

//DanielleMörtsell ,
Kommentarer
Trackback