Tigerkaka

 
Ugn: 175 grader
 
200 g margarin (mjölkfritt)
2 ½ dl strösocker
3 ägg 
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl grädde elr mjölk (laktosfritt)
 
Smaktillsats:
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker elr rivet skal av ½ - 1 citron elr apelsin
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och bröa en form, ca 1 ½ liter.
Vispa ihop margarin och strösocker pösigt. 
Blanda ner ett ägg i taget medans du vispar smeten. 
Tillsätt mjölet, blandat med bakpulvret, och vätskan. 
Lägg ca 1/3 av smeten i en skål och blanda ner kakaon. 
Smaksätt den andra delen av smeten med vaniljsockret eller citron/apelsinskal. 
Häll hälften av den ljusa smeten i formen och sen den mörka smeten ovanpå, sen resten av den ljusa smeten ovanpå de. Dra med en gaffel genom smeten så att kakan får ett marmorerat utseende. 
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timma. 
 
 
 
 
 
 
//DanielleMörtsell , 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0