Kladdmuffins & Scones
Kladdmuffins :
Ugn: 200 grader
100 g margarin (mjölkfritt)
2 ägg
2 ½ dl strösocker
1 ½ tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
Smält margarinet.
Vispa ihop ägg och strösocker pösigt. Tillsätt resten av dom torra ingredienserna och margarinet och vispa ihop.
Fördela smeten i bullformar (ca 1/3 av formen) och grädda i mitten av ugn i 7-10 minuter, beroende på hur kladdiga man vill att dom ska vara.

Scones :
Ugn: 220 grader
6 1/4 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
½ dl riven ost (valfritt)
2 ½ dl mjölk (laktosfri)
1 ägg
3 msk olja
Blanda ihop alla torra ingredienser inklusive osten. Rör ner mjölken, ägget och oljan samtidigt och rör ihop.
Dela upp degen i ca 12 bitar eller gör den till en enda stor bulle, lägg på en plåt med bakplåtspapper och grädda ungefär i mitten av ugn till bullarna fått en gyllenbrun färg sen är dom färdiga att äta!

//DanielleMörtsell ,
Kommentarer
Trackback