Zuleikatårta

 
Ugn: 175 grader
 
1 ½ dl (100 g) sötmandel (elr 100 g mandelmjöl)
3 äggvitor
1 dl strösocker
 
Garnering:
3 äggulor
3/4 dl strösocker 
2 dl vispgrädde (laktosfritt)
50 g margarin (mjölkfritt)
½ påse (50 g) mandelspån, hackad mandel elr mandelmjöl
 
Sätt ugnen på 175 grader. 
Smöra och bröa en form. 
Skålla eventuellt mandeln och mal den. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda mandeln och sockret. Vänd ner vitorna försiktigt i mandeln och sockret. Bred ut smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15-20 min. Låt kakan svalna. 
Blanda äggulor, strösocker, grädde och margarin i en kastrull. Sjud krämen tills den är tjock under kraftig omrörning. 
Låt krämen svalna lite. Häll den sen över kakan.
Garnera med hackad, rostad, tunna skivor av mandel elr mandelmjöl. 
Kakan är godast kall. 
 
 
 
 
(ska vara hackad mandel ovanpå men hade inget så fick bli Mandelmjöl istället
 
 
 
Mandelmjöl kan användas istället för mandel och det är ett bra och glutenfritt alternativ. 
 
 
 
 
 
//DanielleMörtsell , 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0