Gluten och laktosfri kladdkaka!
Hej!
Nu är jag igång med att baka igen, är som illa tvungen p.g.a. att det är mitt projektarbete och skolan har börjat om.... suck,
Såååå..! Idag har jag gjort en kladdkaka som är både gluten och laktosfri, vilket passar väldigt bra med tanke på att en av mina syskon nu är gluten medan några av de andra inte klarar laktos.
Receptet (samma som tidigare men bara ändrat mjöl) :
2 ägg
2,5 dl strösocker
2 dl mjöl (bytte ut mot Lailas glutenfria mjölmix)
0,5 dl kakao
1 msk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
1 krm salt
50 gr margarin (milda mjölkfritt)
Sätt ugnen på 200 grader (varmluft 175).
Smöra och bröa en form.
Smält margarinet.
Vispa ägg och strösocker pösigt. Häll ner resten av dom torra ingredienserna och margarinet, vispa ihop.
Häll ner smeten i formen och placera i mitten av ugnen och grädda i ca 15-20 min, beroende på hur kladdig man vill ha den. Sen är den färdig att servera !
Smöra och bröa en form.
Smält margarinet.
Vispa ägg och strösocker pösigt. Häll ner resten av dom torra ingredienserna och margarinet, vispa ihop.
Häll ner smeten i formen och placera i mitten av ugnen och grädda i ca 15-20 min, beroende på hur kladdig man vill ha den. Sen är den färdig att servera !

De margarin jag använde ser ut såhär

och det finns att köpa på affären.
Mjölet jag använde mig av ser ut på detta vis

tro det finns att köpa på de flesta mataffärer. Finns också andra sorter av glutenfritt mjöl, just detta var den vi hade hemma just nu.
En del tycker att t.ex. kladdkakan börjar smaka annars om man använder glutenfritt mjöl, men de tycker inte jag, tycker den blir lika god som med vanligt mjöl. Vet inte hur det är med andra bakverk om man använder sig av glutenmjölet, men kladdkakan är då mums !
//DanielleMörtsell ,
Kommentarer
Trackback