Zuleikatårta
Ugn: 175 grader
1 ½ dl (100 g) sötmandel (elr 100 g mandelmjöl)
3 äggvitor
1 dl strösocker
Garnering:
3 äggulor
3/4 dl strösocker
2 dl vispgrädde (laktosfritt)
50 g margarin (mjölkfritt)
½ påse (50 g) mandelspån, hackad mandel elr mandelmjöl
Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och bröa en form.
Skålla eventuellt mandeln och mal den. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda mandeln och sockret. Vänd ner vitorna försiktigt i mandeln och sockret. Bred ut smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15-20 min. Låt kakan svalna.
Blanda äggulor, strösocker, grädde och margarin i en kastrull. Sjud krämen tills den är tjock under kraftig omrörning.
Låt krämen svalna lite. Häll den sen över kakan.
Garnera med hackad, rostad, tunna skivor av mandel elr mandelmjöl.
Kakan är godast kall.

(ska vara hackad mandel ovanpå men hade inget så fick bli Mandelmjöl istället)

Mandelmjöl kan användas istället för mandel och det är ett bra och glutenfritt alternativ.
//DanielleMörtsell ,
Tigerkaka
Ugn: 175 grader
200 g margarin (mjölkfritt)
2 ½ dl strösocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl grädde elr mjölk (laktosfritt)
Smaktillsats:
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker elr rivet skal av ½ - 1 citron elr apelsin
Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och bröa en form, ca 1 ½ liter.
Vispa ihop margarin och strösocker pösigt.
Blanda ner ett ägg i taget medans du vispar smeten.
Tillsätt mjölet, blandat med bakpulvret, och vätskan.
Lägg ca 1/3 av smeten i en skål och blanda ner kakaon.
Smaksätt den andra delen av smeten med vaniljsockret eller citron/apelsinskal.
Häll hälften av den ljusa smeten i formen och sen den mörka smeten ovanpå, sen resten av den ljusa smeten ovanpå de. Dra med en gaffel genom smeten så att kakan får ett marmorerat utseende.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timma.

//DanielleMörtsell ,