Äppelkaka =)


Ugn: 175 grader

2 ägg
1 ½ - 2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
50 g margarin (mjölkfritt)
1 dl mjölk (laktosfri)
1-2 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
2 äpplen


Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och bröa en avlång form.
Smält margarinet och blanda i mjölken (för att margarinet ska svalna lite).
Vispa ägg och strösocker pösigt.
Blanda ner resten av dom torra ingredienserna + margarinet och mjölken och vispa ordentligt.
Riv två äpplen och vispa ner i smeten.
Häll smeten i formen och grädda långt ner i ugnen i ca 35-45 min.












//DanielleMörtsell ,


Kladdkaka =)



Kladdkaka är en av mina favoriter då det gälller sötsaker,
men jag kan aldrig äta mer än 1 bit innan jag mår extremt illa (magen klarar inte söta saker).
Igår bakade jag en kladdkaka till de att min lillebror fyller 13 år idag,
så här kommer receptet :







Sätt ugnen på 200 grader (varmluft 175).
Smöra och bröa en form.
Smält margarinet.
Vispa ägg och strösocker pösigt. Häll ner resten av dom torra ingredienserna och margarinet, vispa ihop.
Häll ner smeten i formen och placera i mitten av ugnen och grädda i ca 17-20 min, beroende på hur kladdig man vill ha den. Sen är den färdig att servera !






På denna kladdkaka skivade jag nougat ovanpå direkt den kom ut ugnen så nougaten smälte.





//DanielleMörtsell ,





Kladdmuffins & Scones


Kladdmuffins :


Ugn: 200 grader

100 g margarin (mjölkfritt)
2 ägg
2 ½ dl strösocker
1 ½ tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver

Smält margarinet.
Vispa ihop ägg och strösocker pösigt. Tillsätt resten av dom torra ingredienserna och margarinet och vispa ihop.
Fördela smeten i bullformar (ca 1/3 av formen) och grädda i mitten av ugn i 7-10 minuter, beroende på hur kladdiga man vill att dom ska vara.








Scones :

Ugn: 220 grader

6 1/4 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
½ dl riven ost (valfritt)
2 ½ dl mjölk (laktosfri)
1 ägg
3 msk olja

Blanda ihop alla torra ingredienser inklusive osten. Rör ner mjölken, ägget och oljan samtidigt och rör ihop.
Dela upp degen i ca 12 bitar eller gör den till en enda stor bulle, lägg på en plåt med bakplåtspapper och grädda ungefär i mitten av ugn till bullarna fått en gyllenbrun färg sen är dom färdiga att äta!










//DanielleMörtsell ,


RSS 2.0