Bakning!
Hejhopp!
Nu har jag kommit igång lite och tagit steget att börja baka!
Igårkväll var jag hos Elina och vi bakade till hennes familj inför julen, ska nu lägga upp recepten på dom två saker vi bakade och några halvkonstiga bilder på bakningen och oss.
Dumlekakor:
Ugn: 175 grader
1 påse dumle
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
200 g margarin
Skär itu dumlekolorna på mitten, och smält margarinet.
Blanda ihop dom torra igredienserna och rör sen ner margarinet så det inte blir några klumpar.
Lägg dumlehalvorna i formar och lägg över lite deg.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min.






Här var dom klar!
Kladdkaka med kokos smorsel:
Ugn: 200 grader
Smet:
4 ägg
6 dl strösocker
150 g margarin
6 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
3 dl mjöl
Topping:
200 g kokos
2 dl strösocker
1 dl sirap
1 ½ dl grädde
75 g margarin
Smält margarinet.
Vispa strösocker och ägg poröst, blanda ner alla torra igredienser och margarinet och vispa ihop.
Häll ner smeten i en långpanna och grädda i mitten av ugnen i ca 15 min.
Under tiden kakan är i ugnen så blanda ihop alla ingredienser till toppingen och koka ihop i ca 5 min.
Direkt kakan kommer ur ugnen så häll kokosen över kakan och fördela jämnt över hela.
Grädda kakan i ca 10 min till.
Då kakan svalnat lite så skär upp den i rutor och den är färdig att äta!











Kakan är klar !
//DanielleMörtsell,
Nu har jag kommit igång lite och tagit steget att börja baka!
Igårkväll var jag hos Elina och vi bakade till hennes familj inför julen, ska nu lägga upp recepten på dom två saker vi bakade och några halvkonstiga bilder på bakningen och oss.
Dumlekakor:
Ugn: 175 grader
1 påse dumle
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
200 g margarin
Skär itu dumlekolorna på mitten, och smält margarinet.
Blanda ihop dom torra igredienserna och rör sen ner margarinet så det inte blir några klumpar.
Lägg dumlehalvorna i formar och lägg över lite deg.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min.






Här var dom klar!
Kladdkaka med kokos smorsel:
Ugn: 200 grader
Smet:
4 ägg
6 dl strösocker
150 g margarin
6 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
3 dl mjöl
Topping:
200 g kokos
2 dl strösocker
1 dl sirap
1 ½ dl grädde
75 g margarin
Smält margarinet.
Vispa strösocker och ägg poröst, blanda ner alla torra igredienser och margarinet och vispa ihop.
Häll ner smeten i en långpanna och grädda i mitten av ugnen i ca 15 min.
Under tiden kakan är i ugnen så blanda ihop alla ingredienser till toppingen och koka ihop i ca 5 min.
Direkt kakan kommer ur ugnen så häll kokosen över kakan och fördela jämnt över hela.
Grädda kakan i ca 10 min till.
Då kakan svalnat lite så skär upp den i rutor och den är färdig att äta!











Kakan är klar !
//DanielleMörtsell,
Nightyyy..
Nu ligger jag här i sängen och tänkte skriva ett inlägg nu då jag lix ändå inte kan sova pga magont, så jag tänkte alltså berätta vad jag åt till middag även om jag inte har någon bild!
Dagens middag skulle igentligen blivit fisk och potatis av något slag, men mamma kom på att hon inte hade någon potatis och var ganska stressad så det blev fisk i currysås med ris till, supergott,! Smakade typ kyckling.
Skulle jag ha vetat receptet skulle jag ha skrivit ner det, men det var som sagt mamma som stod för matlagningen och jag har ingen aning om hur hon gjorde.
Imorgon är det lucia och då blir det lussebullar till fika på skolan, mums !

(Bild tagen från google)
//DanielleMörtsell,
Dagens middag skulle igentligen blivit fisk och potatis av något slag, men mamma kom på att hon inte hade någon potatis och var ganska stressad så det blev fisk i currysås med ris till, supergott,! Smakade typ kyckling.
Skulle jag ha vetat receptet skulle jag ha skrivit ner det, men det var som sagt mamma som stod för matlagningen och jag har ingen aning om hur hon gjorde.
Imorgon är det lucia och då blir det lussebullar till fika på skolan, mums !

(Bild tagen från google)
//DanielleMörtsell,
Första inlägget!
Hejsan!
Nu har jag startat upp en blogg igen, men denna gång som projektarbete.
Hade igentligen tänkt göra en receptbok men kände det skulle bli ganska komplicerat med tanke på hur mycket det är i skolan redan som det är, så Tina gav förslag att jag skulle göra en blogg istället, vilket jag tyckte lät som en bra idé!
Så i denna blogg ska jag alltså skriva om mat, bakning, osv. Ska skriva ner recept och lägga ut bilder på det jag bakat och lagat till middag, eller det som någon jag känner lagat och jag smakat ! Allt kommer i princip handla om mat i någon form, iome att det är mitt projektarbete.
Hoppas att någon kommer att läsa och få hjälp i deras bakning och matlagning, det är ju därför jag gör detta!
P.S. nästan allt kommer vara laktosfritt!
Kan ju göra detta första inlägg lite mer roligt och lägga ut bild på en maträtt som vi åt förra veckan.
Vi skulle alltså äta fisk i hollandaisesås, men en av mina systrar busade lite med karamellfärgen så fisken kom att se ut såhär :

//DanielleMörtsell,
Nu har jag startat upp en blogg igen, men denna gång som projektarbete.
Hade igentligen tänkt göra en receptbok men kände det skulle bli ganska komplicerat med tanke på hur mycket det är i skolan redan som det är, så Tina gav förslag att jag skulle göra en blogg istället, vilket jag tyckte lät som en bra idé!
Så i denna blogg ska jag alltså skriva om mat, bakning, osv. Ska skriva ner recept och lägga ut bilder på det jag bakat och lagat till middag, eller det som någon jag känner lagat och jag smakat ! Allt kommer i princip handla om mat i någon form, iome att det är mitt projektarbete.
Hoppas att någon kommer att läsa och få hjälp i deras bakning och matlagning, det är ju därför jag gör detta!
P.S. nästan allt kommer vara laktosfritt!
Kan ju göra detta första inlägg lite mer roligt och lägga ut bild på en maträtt som vi åt förra veckan.
Vi skulle alltså äta fisk i hollandaisesås, men en av mina systrar busade lite med karamellfärgen så fisken kom att se ut såhär :

//DanielleMörtsell,
Testing testing :)
Hej hopp här testas det :) /tina