Kokostoppar & Mormor Bärta's muffins =)
Kokostoppar (mjölk och glutenfri):
Ugn: 175 grader
50 g margarin (mjölkfritt)
2 ägg
1 ½ dl strösocker
5-6 dl (200 g) riven kokos
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält margarinet.
Vispa ägg och strösocker pösigt.
Rör ner margarinet och kokos, och låt smeten stå och svälla en stund.
Klicka ut smeten i lagom stora högar på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 min.


Man kan också göra som jag gjorde på hälften av kokostopparna,
jag smälte choklad och rippla över kakorna.
Mormor Bärta's muffins:
Ugn: 175 grader
Smet:
2 ägg
1 ½ dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
50 g margarin (mjölkfritt)
1 dl mjölk (laktosfritt)
vaniljsocker (mängd efter smak)
Topping:
2 dl havregryn
2 dl riven kokos
100 g margarin (mjölkfritt)
1 dl strösocker
Sätt ugnen på 175 grader.
Ta fram en plåt och fyll med bullformar.
Smält margarinet och häll ner mjölken.
Vispa ägg och strösocker pösigt.
Vispa ner resten av dom torra ingredienserna samt margarinet och mjölken.
Fördela smeten i formarna.
Smält margarinet till toppingen.
Då margarinet är smält så blanda ner kokos, strösocker och havregryn.
Fördela toppingen på smeten i formarna.
Grädda muffinsarna längre ner i ugn tills dom har fått en gyllenbrun färg.


//DanielleMörtsell ,
Banankaka =)
Ugn: 175 grader
1oo g margarin (mjölkfritt)
2 1/4 dl strösocker
3 st bananer
2 ägg
3 3/4 dl mjöl
1 ½ tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk (laktosfritt)
Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och bröa en form.
Smält margarinet och häll ner mjölken.
Vispa ägg och strösocker pösigt.
Blanda ner resten av dom torra ingredienserna + margarinet och mjölken.
Mosa bananerna och blanda ner dom i smeten.
Häll smeten i formen och grädda långt ner i ugnen i ca 40-50 min.
//DanielleMörtsell ,