Hallongrottor, Drömmar, Chokladbollar, Knäckkakor och Chokladkakor !

Hallongrottor 
 
ca 20 st                                   Ugn: 175 grader
 
200 g margarin (mjölkfritt)
1 dl strösocker
5 dl vetemjöl 
1 dl sylt
 
Blanda ihop margarin, strösocker och vetemjöl med träslev eller fingrar. Rulla ihop degen till små bollar, lägg dem på en smord plåt eller bakplåtspapper och gör en grop med fingertoppen i mitten av bollen. Klicka ner lite sylt i gropen och grädda i mitten av ugnen i ca 14 min. 
 
 
 
 
Drömmar 
 
ca 50 st                                  Ugn: 150 grader
 
100 g margarin (mjölkfritt)
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl olja
1 tsk hjorthornssalt
ca 4 dl vetemjöl 
 
 
Blanda ihop margarin, socker och vaniljsocker smidigt. Tillsätt oljan lite åt gången, blanda hjorthornssaltet med lite av mjölet och rör ner det och resterande mjöl i degen. Gör små bollar av degen och rulla ihop, lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper och platta till bollarna lite lätt. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. 
 
 
 
Chokladbollar
 
ca 20 st 
 
pärlsocker
100 g margarin (mjölkfritt)
1 msk kakao
4 msk strösocker
3 dl havregryn
1 msk kaffe 
 
Blanda ihop margarin, kakao, strösocker, havregryn och kaffe till en smidig deg. Rulla degen till små bollar och rulla dem i pärlsocker. 
 
 
 
Knäckkakor
 
ca 25 st                             Ugn: 175 grader 
 
100 g rumstempererat margarin (mjölkfritt)
1 dl strösocker 
1 msk vaniljsocker
1 msk ljus sirap 
1 tsk bakpulver
2 ½ dl vetemjöl 
 
Blanda ihop margarin och socker poröst i en bunke med en träslev eller fingrarna. Blanda ner vaniljsocker, sirap och bakpulver. Tillsätt till sist mjölet, blanda ihop till en grynig deg. Dela degen i två-tre delar, rulla ut dem till tumtjocka längder, lägg på en smord plåt eller bakplåtspapper. Platta till med en gaffel så dem får randiga mönster ovanpå. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min. Skär kakan sedan i sneda bitar. 
 
 
 
Chokladkakor 
 
ca 25 st                          Ugn: 175 grader
 
100 g rumstempererat margarin (mjölkfritt)
2 msk strösocker
1 msk kakao
2 krm kanel
1 tsk vaniljsocker
1 3/4 dl vetemjöl 
pärlsocker
 
Blanda ihop margarin och socker poröst i en bunke med träslev eller fingrar. Blanda ner kakao, kanel, vaniljsocker och vetemjöl. Rör ihop till en smulig deg. Gör degen till små bollar, doppa ovansidan i pärlsocker och platta till. Lägg kakorna på en smord plåt eller bakplåtspapper med pärlsockret på kakorna uppåt. Grädda mitten av ugnen i ca 12 min. 
 
(kakorna på bilden ser brända ut, men dem är ej det)
 
 
 
 
//DanielleMörtsell , 
 
 

RSS 2.0